Köpa Valp


Innan du kan tinga valp från oss vill vi att du kommer på besök för att träffa oss och våra hundar - det är en grundkrav vi har för eventuella valp köpare. Inga valpar säljs över telefon eller Internet och vi kräver att du är minst 18 år fyllda för att köpa valp ifrån oss. Det är mycket viktigt för oss att personkemin stämmer mellan oss då vi vill ha en fortsatt kontakt med er och valpen under dess fortsatta liv. Det lilla man kan se av hur en valp kommer att bli speglas i föräldradjuren och i den miljö valparna födds upp i, därför är det lika viktigt för er att träffa oss och se hur vi och våra hundar har det.
 
Är det så att ni är intresserade av att köpa en valp av oss och vi finner att ni är lämpliga som hundägare till en av våra valpar så sätter vi upp er på en intresselista av valp i den kullen ni är intresserad av. Sedan håller vi regelbundet kontakt fram tills det är dags för parning och valpning. Vi föder endast upp i en liten skala och det kan hända att man får vänta ett tag på sin valp. När valparna sen fötts vill vi att man som valp köpare sätter in en handpenning till oss så att vi säkert vet att ni skall ha er valp, det är en trygghet både för oss, er och för valpen. Vi säljer inga valpar på avbetalning. När valparna är fyra veckor gamla är ni välkomna på ett första besök. Vid sex veckors ålder så väljer vi tillsammans ut vilken valp som passar er bäst och uppfyller era krav av vad ni vill ha ut av er valp. Detta är för att rätt valp ska hamna i rätt familj och ha det bästa förutsättningarna att lyckas för det ändamål den är tänkt till.
 
Allt eftersom valpen växer håller vi kontinuerlig kontakt, vi är väldigt måna om att det går bra för er och valpen efter att den flyttat hem till er. Våra valp köpare kan alltid nå oss för rådgivning och stöd under hundens uppväxt. En gång om året har vi en stor valpträff där hela kullen bjuds in på aktiviteter. Vi håller även i små träningsträffar under året för dom som har kortare avstånd att köra, naturligtvis är alla välkomna även på dessa träffar. För att vi ska kunna utvärdera vår avel vill vi att hunden ställs ut minst en gång på en av Svenska Kennel Klubbens officiella utställningar för en exteriörbedömning. Vi vill att alla våra valpar deltar på BPH när dom är mellan 12-18 månader, Vi anordnar gemensamt BPH - Beteende- & Personlighetsbeskrivning Hund för varje enskild kull. Vi vill även att alla valpar genomgår en HD - höftledsröntgen och ED - armbågsröntgen emellan 12-24 månader. Vi anordnar gemensam HD/ED röntgen för varje enskild kull.
 Om ni mot förmodan skulle behöva omplacera valpen, oavsett anledning så vill vi att det alltid sker via oss. Vi accepterar inte att hunden säljs vidare utan att vi informeras om vart - vi är noga med vart våra valpar hamnar.
 
 Är ni intresserad av en valp från oss får ni gärna kontakta oss på telefon eller via mail. -info@kennel-firewoods.se  - 0735-973728

VÅRA VALPAR LEVERERAS ALLTID
  • Registrerade i SKK - Stamtavla
  • Chipmärkta
  • Vaccinerade
  • Veterinär besiktigade
  • Avmaskade 
  • Liv & Veterinär vårds försäkrade i Agria - som överlåts via köp
  • Dolda fel försäkrade i 3 år  - Agria
  • FireWoods valp paket
  • Vana vid klo klippning, barn och andra hundar
  • Livslång rådgivning och stöd